10 obiceiuri noi, pe care le-am adoptat după relocare

Orice schimbare vine cu alte schimbări la pachet. Pe unele poate le conștientizăm, pe altele, nu.

Eu chiar zilele trecute mi-am dat seama că, de 3 luni și un pic, de când călătorim și locuim în Spania, am câteva obiceiuri noi. Niciunul dintre ele nu mi le-am propus, au venit natural, unele de voie, altele de nevoie.

Iată-le:

  1. Mâncăm de 3-4 ori pe săptămână pește sau fructe de mare

Le consumam și în România, dar aici sunt atât de “in your face” încât e greu să nu le consum – mai ales că ne plac tuturor. La restaurant, la supermarket sau la piață e plin de zeci de tipuri de pește proaspăt și fructe de mare care mai de care. Bine de știut: luni nu se găsește pește, pentru că duminica nu se pescuiește. 🙂

2. Fac sport de 2-3 ori pe săptămână

Minim. Când ești pe plajă, e cald și soare, mai vezi zeci de oameni care se antrenează, e imposibil să nu te apuci și tu. În casă îmi e greu să fac, dar afară vine natural (mai ales când nu plouă). La multe antrenamente, Maria participă activ.

3. Citesc mai puține știri, mai multe cărți

Și asta simt că mă ajută să mă stresez mai puțin.

4. Lucrez concentrat

În orele dedicate muncii, sunt 100% (sau măcar 98%) cu mintea acolo. Și reușesc să mă organizez bine. Am mai scris despre asta aici.

5. Păstrez weekendurile pentru relaxare și călătorii

Cu foarte, foarte mici excepții, nu lucrez în weekend. Eu, care mereu eram cu laptopul în brațe sâmbăta și duminica.

6. Petrec mai mult timp afară față de cât petreceam când eram în România

Și pentru că e vremea mai bună, dar și pentru că avem multe de văzut și de făcut afară, petrecem outdoor mare parte din timpul în care nu dormim/mâncăm/lucrăm.

7. Gătesc chestii noi

Am testat multe fructe și legume pe care nu le-am mai testat până acum, dar și tot soiul de feluri de mâncare pe care nu am avut până acum ocazia să le încerc. Pe unele le-am căutat pe google, ca să mă asigur că sunt chiar de mâncat. :))

8. Mâncăm mai des în oraș

În ultimele 3 luni, am mâncat în oraș mai mult decât am făcut-o în ultimii 3 ani.

9. Plătim pentru experiențe, mai degrabă decât pe obiecte

Poate și pentru că suntem mai puțin legați de un loc anume, alegem experiențele și mai puțin obiecte/bunuri materiale (când știi că trebuie să încapă în bagaj, te gândești, inevitabil, de două ori înainte să le cumperi) 🙂

10. Mă bucur mai mult de timpul pe care îl petrec cu Maria

Când e timpul nostru împreună, învățăm cuvinte noi în spaniolă, ne jucăm pe plajă sau în parcuri, citim sau mergem în excursii. Cu netul oprit.

Cele 10 obiceiuri nu sunt schimbătoare de vieți, dar pic cu pic se face mult! Per total, simt că sunt mai relaxată, mai eficientă și mai ok eu cu mine și cu ceilalți. Va trebui să mă gândesc și la obiceiuri negative pe care le-am integrat, că sigur or fi (le caut, promit!)